Hoge temperaturen, een nieuwe WIN actie en emotie als draagconsulent

Afgelopen weken was het heerlijk in het zonnetje buiten. Ik heb regelmatig leuke draagconsulten mogen geven. Het is een groot genot als ik het gezin met een regelmatig onrustige baby ga verlaten terwijl de baby NU heerlijk in de draagdoek ligt te slapen. De rust die direct bij moeder te zien is blijft fantastisch.

Wanneer je draagt (zeker met een rekbaar draagdoek) kan dat bij hogere temperaturen al snel te warm zijn voor ouder en kind. Een geweven draagdoek draagt dan al een stuk luchtiger.Let daarom goed op als de buitentemperatuur oploopt richting de 26 graden, warmtestuwing is iets wat bij baby’s voorkomt (oververhitting)Blijf daarom altijd goed opletten, en kleed je kindje luchtig als je draagt. 

1 draagconsult had voor mij persoonlijk een bijzonder emotioneel randje. Een gezin kreeg binnen korte tijd een baby omdat ze opvanggezin zijn.De baby is slechts enkele weken jong, en kan niet bij de werkelijke ouders blijven. De pleegmoeder wil veel aandacht schenken aan de hechting en binding met de baby en gunt het daardoor de fantastische plek in de draagdoek bij haar. Het heeft natuurlijk vele voordelen: handen vrij voor andere kinderen, eigen huishouden kan doordraaien en als pleegouder kun je de band met de baby enorm goed opbouwen op deze manier. 

Bij binnenkomst moest mij gelijk van het hart dat ik volschiet bij het idee dat deze baby niet bij haar biologische ouders kan en mag zijn. Heel verdrietig als je als klein meisje al zoveel mee moet maken.Gelukkig heeft ze een gezin getroffen waar ze vol liefde is ontvangen, en weet ik zeker dat ze zich geen betere basis kan wensen! 

Wat ga je winnen?

Ik heb een prachtig voorleesboekje over een babykangoeroe die op eigen beentjes mag gaan staan. Moeder kangoeroe doet haar best om Los te Laten en baby kangoeroe vindt het nog ontzettend fijn bij mama in de Buidel.

Hoe kun je dit prachtige prentenboekje winnen? Buidelbaby heeft geadverteerd op een poster van Jonge Sporters. Deze hangt bij openbare gelegenheden in de regio Vlagtwedde. Zie jij de poster? Maak daar dan een FOTO van en plaats deze op de FACEBOOK-pagina van BUIDELZORG.  www.facebook.com/buidelzorg

*Vertel er even bij op welke locatie je de poster gezien hebt, en wat je van mijn stukje tekst vindt natuurlijk. 

Heel veel succes!!