Kindermassage

Wil je het masseren graag zelf leren? Neem dan contact op voor de Groepsworkshop “Leer je kind masseren” De groepsworkshop gaat in 2019 van start, indien er veel ouders zich nu al opgeven zal ik mogelijk eerder van start gaan.

Kindermassage 45 minuten/ 30,- euro

De belangrijkste voordelen van kindermassage op een rij: 

  • Beter slapen
  • Beter leren
  • Betere concentratie
  • Beter samenwerken
  • Beter samen spelen
  • Beter samen communiceren
  • Beter groeien
  • Minder agressief gedrag

Gezond aanraken zorgt er namelijk voor dat het stofje oxytocine vrijkomt in de hersenen. Dit hormoon is de tegenhanger van het stress hormoon adrenaline. Het ontspant! Kindermassage richt zich op het af laten vloeien van spanningen in het lichaam en heeft zijn oorsprong in de Indiase cultuur. De techniek verschilt met die van de ontspanningsmassage voor volwassenen en is helemaal op het kind afgestemd.

Je kind laten masseren door een ander kan heel spannend zijn. Er gebeurt niets wat uw kind (of u) niet wilt! Hoewel dit een massage is waarbij een olie wordt gebruikt, kan er ook door de kleding heen gemasseerd worden. De verzorger of ouder is áltijd bij de massage aanwezig.

 Aanraking is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en allemaal concluderen ze: aanraking is van levensbelang!

Er wordt ook steeds meer onderzoek gedaan naar massage bij ADHD en autisme.

Het Touch Institute in Miami deed in 1986 al onderzoek naar aanraking bij te vroeggeboren baby’s. Uit dit onderzoek bleek dat baby’s die gedurende tien dagen drie keer per dag een massage kregen 47% harder groeiden, dan baby’s die geen massage kregen. In oude beschavingen en vooral in de oosterse culturen is baby- en kindermassage al eeuwenlang een traditie. In onze moderne westerse maatschappij is dit naar de achtergrond geschoven, maar langzaam ontstaat er meer aandacht voor de gezondheidsvoordelen van massage voor kinderen. Steeds meer mensen ervaren dat aanraking van groot belang is. Onvoldoende aanraking bij baby’s en kinderen kan leiden tot angst, verdriet, onrust, leerproblemen en een slechte weerstand.

Het kan kinderen helpen om dieper te ontspannen. Kinderen krijgen al vroeg te maken met stress. Denk aan hoge prestaties op school, tijdens naschoolse activiteiten, sport en huiswerk; ze staan bloot aan veel prikkels, die voor sommigen te overweldigend zijn. Kindermassage helpt om deze prikkels te verwerken en vermindert problemen als rusteloosheid, concentratieproblemen, teruggetrokkenheid, buikpijn en hoofdpijn. Kindermassage maakt kinderen eveneens bewust van hun eigen lichaam. Dit geeft meer zelfvertrouwen en helpt ze om hun eigen grenzen te bewaken. Wanneer ouders of verzorgers de massage geven, draagt het bovendien bij aan een sterkere hechting.

Gezichtsmassage -rust brengen en loslaten

Via het hoofd komen prikkels binnen. Als het hoofd te vol is kan er geen nieuwe informatie worden opgenomen. De hoofdmassage heeft als doel rust te brengen en indrukken los te laten. De vertraagde, herhalende bewegingen van deze hoofdmassage zorgt ervoor dat de kinderen zich overgeven en geheel tot rust komen.

Buikmassage -gevoel en verwerken

Zoals iedereen wel weet wordt er in je buik voedsel verteerd, maar waar niet iedereen weet is dat er in de buik ook vertering van indrukken en emoties plaatsvinden. De massage van de buik heeft als doel de kinderen in contact te brengen met eventueel vastzittende gevoelens en deze gemakkelijker te verwerken.

Voetmassage - aarden

Onze voeten verbinden ons met de aarde, kort gezegd via onze voeten kunnen we echt loslaten. Deze voetmassage zorgt ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.

Een massage van armen en handen -emotie

Armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Het masseren van de armen en handen kan niet alleen spieren, maar ook opgekropte emoties losmaken en tot rust brengen.

Massage van de rug -steunpilaar en stress verminderen

De rug is een gebied met veel kracht en beweeglijkheid en het is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. Door de aanraking van de rug kun je de zenuwen bereiken die elk deel van het lichaam beïnvloeden. Een rug massage helpt het effect van stress door het hele lichaam enorm te verminderen, zodat je je in lichamelijk en psychologisch opzicht beter voelt.

Om uw kind beter te leren kennen en tevens de massage aan te kunnen passen, krijgt u voor de eerste massage afspraak een intake formulier toegestuurd. Deze kunt u ingevuld weer terugmailen of uitgeprint meenemen.

Er wordt zorgvuldig met uw gegevens omgegaan en nooit aan derden ter beschikking gesteld.