Draagconsulent

Consult

Mijn baby huilt en is zo onrustig. Mijn moederinstinct liet mij ervaren dat dragen een heel natuurlijke plek is om veiligheid en geborgenheid aan je kind te geven. In 2013 werd ik Draagconsulente I na het volgen van de cursus bij het Instituut voor Hechting. Meer verdieping en ervaring van het babydragen volgde en in november 2014 volbracht ik Cursus II en mag ik mij Draagconsulente II noemen. Daarbij mag ik nu ook Workshops verzorgen en veel uitgebreidere draaginformatie geven over bijvoorbeeld het dragen van baby’s met een beperking, heupdysplasie, klompvoetjes, dragen in een rolstoel of tweelingdragen.

“Het dragen in een draagdoek verminderd krampjes en geeft rust aan het onrustige kindje.”

Draagconsult

We gaan samen op zoek naar een goede en fijne draagwijze voor jou en je kindje. Dit kan een rekbaar of geweven draagdoek zijn, een ringsling of een voorgevormde ergonomische drager. Buik-dragen, rug-dragen of heup-dragen, het is allemaal mogelijk. Een draagconsult kan bij jou of bij mij thuis plaatsvinden. Verschillende soorten en maten draagdoeken worden door mij meegenomen. Je leert welke verschillen er zijn en samen zoeken we naar het meest optimale draagsysteem voor jouw situatie. Aansluitend is er altijd mogelijkheid tot het huren of kopen van een draagdoek of draagzak.

Standaard draagconsult
Duur: 1,5 uur.
Prijs: € 50,-.

Tijdens dit consult krijg je basisinformatie over het ergonomisch dragen en leer je een knoop met een rekbaar of geweven draagdoek. Je oefent met mijn speciale draagpop, totdat het vertrouwt genoeg voelt om met je eigen kindje te knopen.

Duo-consult
Duur: 1,5 tot 2 uur.
Prijs: € 75,-.

Dit consult is erop gericht dat jij samen met je partner jullie kindje leren dragen. Beide ouders krijgen hulp bij het oefenen en beide leren dezelfde knoop met een rekbaar of geweven draagdoek.

Zwangerschapsconsult
Duur: 1 consult van 1,5 uur tijdens de zwangerschap + 1 consult van 30 minuten na je bevalling.
Prijs: € 75,-.

Als je tijdens je zwangerschap leert knopen, kun je heel spoedig na de geboorte beginnen met dragen. Je weet al welk doek je fijn vindt en kan op je gemak een mooi draagdoek gaan kopen. Na de geboorte kom ik kort bij je thuis om je te helpen als je je baby voor het eerst in de draagdoek gaat dragen.

Reiskosten zijn tot een straal van 15km rondom Holte gratis; daarbuiten € 0,25 per kilometer.