Over Ivette

Wie ben ik?

Mijn naam is Ivette, hooggevoelige mama van 3 prachtige gevoelige dochters. Ik ben net als jij begonnen met zoeken naar informatie. Wanneer ik ontdekte en daadwerkelijk ging beseffen dat ik anders was dan andere mensen, stond ik op het randje van een sociale fobie. Het moment van samenwonen met een partner die ontzettend sociaal en een grote vriendenkring heeft, was voor mij reden tot grote paniek. Ik kroop steeds meer naar binnen, letterlijk en figuurlijk. Gelukkig vond ik een therapeut die mij, zonder al te diepe psychologische gesprekken, al gauw een boek in handen gaf met de boodschap: blader dit maar eens door.


Zelfkennis

Die avond nam mijn zelfkennis een andere wending. Over de term hooggevoeligheid had ik nog weinig gehoord, maar ik herkende er zoveel van mezelf in terug! Dus ben ik mij gaan inlezen en verslond ik boek na boek. Wat ik zocht was vooral de positieve kant van deze gave, want de moeilijke kant was mij al hartstikke duidelijk geworden.

Ervaringsdeskundige

Nu ik ervaringsdeskundige en inmiddels moeder van 3 ben, komen de volgende uitdagingen op mijn pad. Of het erfelijk is weet ik niet, maar tijdens de eerste uren met de eerste baby van ons zag ik al signalen van hooggevoeligheid. Doordat mijn dochter veel onrust in haar lijf had, ben ik tijdens mijn zoektocht de magische wereld van de draagdoek tegengekomen. Wat kan dat een uitkomst zijn! Prikkels reduceren, geborgenheid en veiligheid bieden en vooral de baby de mogelijkheid bieden om op zijn of haar tempo de wereld te gaan verkennen.

Opleidingen

In Oost-Groningen was weinig tot geen informatie hierover te vinden. Daardoor besloot ik in 2013 de opleiding tot Draagdoekconsulent I te volgen via het Instituut voor Hechting. Een jaar later behaalde ik Draagconsulente II zodat ik nog meer draagknopen kan aanleren, maar ook workshops en informatieavonden mag verzorgen. Ook het dragen van je kindje met heupdysplasie, klompvoeten, voorkeurshouding en kiss, lage of hoge spierspanning en dragen in een rolstoel zit in de theorie.

  • Certificaat Babymassage in de Kraamperiode via Babymassage Nederland 2019
  • Certificaat Kindermassage via Mama Academy Nederland, 2018 
  • Certificaat Coaching bij HSP, Civas 2017 
  • Certificaat Kindercoach, Civas 2016 

Oudercoaching

Van oorsprong ben ik verpleegkundige in het ziekenhuis en ook in die baan zat ik niet stil. Van verpleegafdeling tot Anesthesie Verpleegkundige op de operatiekamer en tussendoor gewerkt op de Intensive Care. Ik kan hier niet mijn volledige ei in kwijt, maar wel haal ik enorm veel energie uit mijn eigen gezin en de draagdoekconsulten die ik geef in mijn vrije tijd met Buidelbaby.

Tijdens deze consulten bezoek ik regelmatig kersverse gezinnen, maar ook gezinnen waarbij er al peuters of kleuters in huis zijn. Regelmatig kwam mijn kennis over hooggevoelige kinderen even aan bod. Mijn enthousiasme en gedrevenheid hiervoor viel op en keer op keer hoorde ik moeders zeggen: “Daar moet je meer mee gaan doen!”, “Wat breng je dat nuchter en boeiend”. Een wens gaat vorm krijgen, Buidelbaby gaat uitbreiden met oudercoaching gericht op hooggevoeligheid.